Sedan jag anlade Gandalfs padelcenter (se föregående inlägg) har inte mycket hänt här på bloggen. Jag har levt och andats i min stålhall jag byggde på tomten. Vi överdriver inte när vi säger att jag levt livet i sin renaste form. Men vad behöver en för att leva – jo, äta. Var tillagar en mat – i kök. Döm av min förvåning när jag tidigare under veckan insåg att jag inte har ett sådant. Ja, ni läste rätt – jag har levt hela mitt vuxna liv utan ett kök.

Lagerlokal och man
Jag plockade ihop mitt kök – bit för bit.

Det var dags att köpa ett kök i Linköping. Jag bor i trakten och har alltså sedan jag lämnade boet bott i ett hus utan ett kök. Det har alltid känts tomt av någon anledning, men nu blir det solklart för mig. Jag har ju banne mig inte haft någon del av hemmet för tillagning av mat. Den här insikten har verkligen fått mig att tänka till. Vad vore livet utan ett kök att laga mat i? En del av hemmet där vi kan stanna upp, frodas och avnjuta livets ätbara delikatesser.

Det går att köpa nytt kök i Linköping

Igår köpte jag ett nytt kök på HTH i Linköping. Det kostade en del, men det var så värt. Jag köpte köksluckor i Linköping och allt annat som tillhör den här typen av rum, som i folkmun kallas kök. Ibland undrar jag varför, eller ah, iallafall sedan jag insåg att kök existerar. Hur uttalar man ens det? Det svenska språket är väldigt konstigt. Jag menar, kök borde uttalas med ett tydligt K, alltså ”kåå”, inte ”sjööök” som man uttalar ordet i sin helhet. ”Kööök”. Bokstaven K är verkligen resolut, bastant och dominerande.

Mitt nya kök då. Det var himla vackert att titta på och än bättre att använda. Som jag tidigare förtäljt har jag knappt vistats i ett kök tidigare, så det har avhandlats otaliga youtubefilmer gällande matlagning. Jag visste inte ens vad en mikrovågsugn var innan jag gjorde det här inköpet.

Att tänka på vid köp av nytt kök? Varför frågar du mig det? Jag vet inte heller. Hur kan du ens fråga mig, det vittnar om okunskap. Okunskap var precis vad jag hade när det gällde att köpa kök. Fråga någon annan – fråga HTH i Linköping. De är av rätta virket.

Såhär illustrerar jag det magiska köket.

Testa att köpa kök – du kommer leva sen

När jag skulle köpa nytt kök i Linköping, var HTH det givna valet. Det har det varit enda sedan jag började fundera på kök. Ett liv utan kök innebär ett liv utan försök. Jag vill citera Coldplays gamla dänga ”Fix You”, där en av de bättre raderna lyder ”if you never try, you never know” – alltså ”om du aldrig försöker, får du aldrig veta”. Har du aldrig köpt ett kök innan? Då är det dags. Testa – så får du se hur det är.

Jag testade, jag vågade, jag klev ut ur vassen, ut ur mitt sammanknutna liv. Mitt liv var förslutet innan, likt en sån där återförslutbar zip-påse jänkarna förvarar allt de äger i. Nu har jag öppnats. Jag har skärt sönder hela skiten, och jag lever. Jag lever fullt ut. Jag är köksägare.

Kategorier: Nyheter