I min stora villa ute i vildmarken har vi det mesta. Vattentillförsel, el genom draghjälp från kor och en mur runt det hela. Något jag dessvärre saknat sedan starten är avskärmande gardiner, persienner – kalla det vad du vill. Alltid har jag vaknat i takt med solen, aldrig i takt med min kropp.

Den senaste tiden har jag i genomsnitt sovit två timmar per dygn, vilket får anses vara i det minsta laget. Anledningen kan vara den bygglampa jag fäst i taket, som ständigt är tänd – eller att gardiner saknas. Jag har funderat länge på hur jag skulle lösa det här. Hur kan mitt i övrigt kompletta hushåll få den där sista touchen jag sökt?

I ett inferno fann jag sanningen

Det är väldigt svårt att hitta det perfekta livet. Under min studieperiod i Bratislava sade min klasskompis tillika mentor Ekaterina Branislavsdotter att livet handlar om att finna den perfekta silverlinjen. När jag fick höra detta slog jag näven i bordet i frustration.
– Vad i hela friden betyder detta ”Katten” (hon kallades så), skrek jag. Hon blev som förstenad och jag fortsatte välta bord, krossa fönster och orsaka oreda i lokalen.
– BERÄTTA NU, fortsatte jag bröla.

Väggar revs, hus brann och samhällen hann förtvina innan jag fick ett svar.
– Jag vet inte, sa hon då.

Det svaret räckte för mig. Huvudsaken i livet är nämligen att faktiskt få svar på sina frågor. Alltför ofta står vi där som fågelholkar utan att få svar på det vi allra mest söker efter, något att fylla det där tomrummet inombords med. Det ekar tomt där inne för många. Fåglar och annan fauna bygger bo och profiterar på mänsklighetens ovisshet. Jag undrar varför det ska vara så svårt att bara tala klarspråk och svara på frågor i dagens samhälle. Det är allt jag begär, svaren kvittar – bara dem levereras till mig på ett silverfat.

Sanningen uppdagades för mig

Den kvällen i Bratislava ändrades något i mitt liv och jag blev säker på vad livet handlar om. Att söka svar och fylla sitt innandöme med kunskap. Därför har jag studerat i flertalet länder genom åren och erhållit diverse kandidatexamensbevis. I vad tänker jag inte förtälja för er, det hör inte till historien. Huvudsaken var att jag vågade söka svar att fylla mitt inre tomrum med, jag kastade ut nätet och drog in det. I det fanns en del vettig kunskap, medan det mesta vara ganska oviktigt.

Att filtrera sitt kunskapsnät kräver år av träning. Det sa Bashim Bryntesson till mig under min studietid i Tbilisi. Den insikten var otroligt kraftfull och jag hade svårt att tygla mig när informationen presenterades för mig. Det stod två närliggande gasoltuber, vilka jag kastade i marken i upphetsning. Det brinnande inferno högskolan blev till verkade som ett ganska bra tecken för hur jag upplevde insikten. Det var brinnande kunskap, hot as fire.

Bashim Bryntesson bidrog med svar.

Nya gardiner till villan

I bilen ut ur landet reflekterade jag och insåg att livets mening ligger mitt framför ögonen på mig. Många år senare sitter jag här på min gård och blickar ut över mitt kungarike. Det här är mitt imperium, här bestämmer jag och ingen annan. Är du av annan åsikt kan du avlägsna dig från gården min.

Imorse var jag inne och inhandlade gardiner till min gård. Nu kan jag sova igen, allt efter att jag vågade agera efter att jag filtrerat mitt kunskapsnät. Det tog väldigt lång tid och jag har bränt många broar på vägen. Men jag kan iallafall se mig själv i spegeln igen vilket är härligt. Det känns fantastiskt att äntligen vara sann mot sig själv och våga göra någonting. Det är inte helt enkelt det där.

En sak vet jag iallafall och det är att jag äntligen är på rätt väg. Länsman har inte en chans mot oss på kontoret. Håll er borta!

B. Andersson

Kategorier: Nyheter